'; Vann over hodet? En tur til Normal | Vis vei du og
Bor i Oslo, men jobber i Nesodden kommune som miljørådgiver. Mine største interesser er miljø- og dyrevern, reiser og musikk/konserter :-)
Min utfordring
Bli mer bevisst forbruker, undersøke alle ting og velge miljøvennlig alternativ

Sitter her med en følelse over at jeg har tatt meg vann over hodet når det gjelder utfordringen min. Men det reflekterer egentlig nettopp hvordan en gjennomsnittlig forbruker føler seg hver dag – på villspor i et uendelig utvalg av produkter. Det er så uendelig mye å velge mellom, i butikkene og ikke minst på nettet!

 

Innså at jeg for ofte går for det «første og beste» jeg ser på butikken. Det er mange ting som skal klaffe når man trenger å kjøpe noe i hverdagen; tilgjengelighet, kvalitet og pris, for å nevne noe. I det siste har det dukket opp nye butikkjeder som Normal, som selger husholdnings- og velværeprodukter til en rimelig penge. I tillegg finnes butikkene så mange steder nå, at det er super enkelt å bare stikke innom på veien.

 

Disse butikkene selger de største merkene man kjenner til og som selges på de fleste matbutikker. Det er også nettopp disse produktene som jeg er mest skeptisk til. Gigant-merker som L’Oreal, Nivea, Colgate-Palmolive, bare for å nevne noen få. Likevel ender jeg ofte opp med å kjøpe nettopp disse!

 

Normal selger også andre, mindre kjente merker som påstår å være mer miljøvennlige og naturlige. Men kan et så billig produkt være bra på miljø? Eller bør man kjøpe alle slike produkter på helsekost butikker istedenfor?

 

Svaret er vel egentlig ja, men ikke alltid lett å følge opp. Her ser jeg at jeg må skjerpe meg og slutte å kjøpe de vanlige, «masseproduserte» merkene.