'; Tilbake til utfordringen | Vis vei du og
Bor i Oslo, men jobber i Nesodden kommune som miljørådgiver. Mine største interesser er miljø- og dyrevern, reiser og musikk/konserter :-)
Min utfordring
Bli mer bevisst forbruker, undersøke alle ting og velge miljøvennlig alternativ

Ny uke, nye muligheter! Det gikk litt treigt med utfordringen min i forrige uke, først fordi jeg ble fristet til å teste ut andre utfordringer, og så hele situasjonen med virusutbruddet.. 

Men tilbake til utfordringen! Denne helgen har jeg identifisert de verste ‘synderne’ mine, de produktene som jeg er vant til å bruke men som jeg burde erstatte med bedre alternativer:

1. Tannkrem. Kjøper ofte Colgate eller andre ’masseproduserte’ merker. Har prøvd tannkrem fra helsekost før men synes at de  merkene jeg har prøvd derfra har så rar smak i tillegg til å være ganske dyre. Her må jeg teste ut mer.

2. Deodorant. Her ser jeg for det meste etter de som ikke inneholder aluminium, men ender ofte opp med ‘masseproduserte’ merker også.. Problemet er at mange deodoranter som er mer naturlige og som ikke inneholder aluminium fungerer dårlig. Hva er vitsen med å kjøpe deodorant hvis man ender opp med å lukte som om man ikke bruker det i det hele tatt? Haha

Har enda ikke funnet en god erstatning her

3. Tørrsjampo. Dette er redningen på dager man ikke rekker å vaske håret som planlagt. Men dette er en miljøversting! Brannfarlig sprayboks og greier. Skal prøve å slutte å bruke tørrsjampo, rett og slett.

5. Hårmasker og andre hårprodukter. De gode merkene man ofte får anbefalt fra frisører er ofte fulle av silikoner og andre ingredienser som er skadelige for miljøet. Har testet ‘naturlige’ varianter fra helsekost her også, men de gjør rett og slett ikke samme ‘susen’ for håret. Her må jeg fortsette å teste og ikke kjøpe noe bare fordi jeg er vant med det. 

Har ikke kjøpt noe slikt den siste uken da, det er jo en liten seier i seg selv. Skal først og fremst bruke opp det jeg har før jeg tester noe nytt 🙂