'; Sur melk og muggen avokado… | Vis vei du og
Fra Nederland, emigrerte for 20 år siden for å ha naturen tettere innpå meg. Er i fritiden min engasjert i flere miljørelaterte prosjekter og spesielt opptatt av sneiper/snus. Har bakgrunn i pedagogikk og bibliotek- og informasjonsvitenskap.
Min utfordring
Å få tømt kjøleskapet før jeg handler ny mat.

I forgårs hadde jeg, som tittelen viser til en «dårlig» dag. Dagen før kjente jeg at (øko hel-)melken kjentes tyngre ut i kartongen, men smakstest fortalte meg at den var ok, tross for at det ble en mindre homogen konsistens ble matcha-latten jeg hadde lagt til meg selv fint nok. Det var da jeg burde ha tenkt å gjøre noe med resten, ca 200cl, f.eks. laget en eller to pannekaker (som jeg ellers sjelden spiser, så det var nok derfor jeg ikke kom på det heller, typisk). Dagen etter var det da også for seint og kom jeg ikke på noe annet en å skylle den bort… Skulle gjerne ha visst om det var trygg å bruke likevel, for jeg har hørt at det kan oppstå bakterier som kan være skadelige, og det kan jeg dessverre ikke risikere helsen min for. Men klart at jeg får skyldfølelse av å kaste mat/drikke. Jeg passer godt på å ha denne varen helt bakerst (men synlig) i kjøleskapet, med kantene bort i kjøleskapets vegger, fordi jeg tror det gir produktet mest kulde. Men jeg kan ikke underbygge dette, det virket bare logisk. Kanskje dere som leser vet? 

Og så var det det med muggen (øko) avokado. Som jeg vet krever såpass mye vann at folk selv ikke har rent drikkevann (se video). Derfor har jeg også sluttet å kjøpe dem i ca et halvt år. Grunnen for å begynne å kjøpe dem igjen var at jeg tenkte at «jeg må da spise noe.» Og da får jeg i hvert fall sørge for at jeg spiser dem før de blir muggen. Men hovedgrunnen er, tror jeg, at jeg fravek fra min oppgave til dette prosjektet: At jeg kjøpte nye (ferske) varer før jeg hadde spist opp det jeg hadde. I tillegg var det to dager jeg ikke hadde så lyst på mat som ellers, og det blir jo ikke ferskvarene noe bedre av. Også da burde jeg ha gjort noe for å forlenge holdbarheten. Laget guacamole f.eks. – men det fristet jo ikke fordi jeg ikke hadde særlig matlyst. Konklusjon: Ikke kjøp ferskvarer for jeg har spist opp det jeg har!