'; Kokosolje – Mange bruksområder | Vis vei du og
Fra Nederland, emigrerte for 20 år siden for å ha naturen tettere innpå meg. Er i fritiden min engasjert i flere miljørelaterte prosjekter og spesielt opptatt av sneiper/snus. Har bakgrunn i pedagogikk og bibliotek- og informasjonsvitenskap.
Min utfordring
Å få tømt kjøleskapet før jeg handler ny mat.

Hei, jeg ville bare dele dette tipset. Enkle oppskrifter som sannsynlig hjelper oss å se, å forstå, og kan gi oss innblikk i hvor mye plastemballasje (og penger) vi kan spare ved å bruke noen få råvarer istedenfor spesialdesignede merkevareprodukter. Det er en «tilfeldig» link siden jeg fikk den inn på mailen min, men produktet, kokosoljen finnes i mange ulike butikker og forskjellige prisklasser. Det at en butikk selv kommer med slike pleietips kan kanskje også hjelpe oss på vei å se at vi ikke trenger et spesialdesignet merkevareprodukt til pleie av f.eks. hver eneste del av kroppen eller ulike områder av husvask. At «til og med» denne butikken offentlig står bak at man likegodt kan bruke denne oljen istedenfor alle de andre produktene, viser til at det ikke er «ekkel» (antakelse!) å bruke det samme fettet som man har på kjøkkenet, på badet. Jo, hygiene er (veldig) viktig! Men så mange produkter som det finnes nå (ca 20 ulike tannkrem?!), gjør det ikke lettere for oss å velge – får meg til å lure på om vi virkelig trenger så mange valg, hvorfor vi har såpass mange valg og hva som regulerer at vi har så mange valg… Og «hvor mange» valg er «mye»? Å kunne velge 1 av 5 er jo relativ mye? Å velge 1 av 20 blir nærmest uoverkommelig… 

PS: Jeg fikk nå til slutt en varm følelse fordi jeg nå i skrivende stund husker noe fra min barndom: Faren min kjøpte noen gang en fersk kokosnøtt, og det var da spennende å få fram spiker og hammer og å bli forklart om de ulike modningsfasene, og så å prøvesmake. Så ble det hjemmeraspet fersk kokosnøtt blandet med hjemmeraspet mørk sjokolade. Nam!

https://www.life.no/inspirasjon/nysgjerrig/kokosolje?utm_campaign=no_newsletter_w13_m3&utm_content=lifeserie&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3