'; Fra «lyst på» til «hva først?» | Vis vei du og
Fra Nederland, emigrerte for 20 år siden for å ha naturen tettere innpå meg. Er i fritiden min engasjert i flere miljørelaterte prosjekter og spesielt opptatt av sneiper/snus. Har bakgrunn i pedagogikk og bibliotek- og informasjonsvitenskap.
Min utfordring
Å få tømt kjøleskapet før jeg handler ny mat.

Da er jeg tilbake fra noen dager hos familie, men nå tilbake til dette eksperimentet. Da jeg kom tilbake var alle matvarer fremdeles fine i kjøleskapet, ingenting å kaste, men jeg har handlet før alt var tomt, fordi jeg da sparte meg for en sjauetur, siden jeg nå satt på i bil. – Etter uke 1 har jeg visst endret min tankegang fra «Hva har jeg lyst til å spise i dag?» til «Hva må spises først (for ikke å bli dårlig)?» Ganske interessant 🙂 Dette gjør nok også noe med følelsen «craving» tenker jeg – og etter nok også et annet lys på verdien til de ulike matvarene. Jeg spiser mye ferske varer, råkost, grønnsaker, frukt, nøtter, noen melkeprodukter og lager grønne smoothies og havreknekkebrød. Litt mørkere sjokolade og mye (ikke svart) te og vann. Litt fisk (unntatt laks!) og litt kjøtt, kun økologisk eller vilt. Av søte ting altså litt sjokolade, tørkede (helst ville) aprikoser, frukt eller honning i teen. Jeg prøver å unngå hvete og sukker. – Jeg merker også at jeg har blitt flinkere til å «hilse på» det jeg har i kjøleskapet, sjekke om appelsinene har det bra, kjenne litt på sitronen, se litt på salaten – for å unngå at de plutselig har ligget for lenge. På denne måten har jeg nok utviklet en slags følelse overfor matvarene også 🙂 Kilden til bildet: matprat.no om holdbarhet