'; Dag én og plan for første uke | Vis vei du og
Bor i Oslo, men jobber i Nesodden kommune som miljørådgiver. Mine største interesser er miljø- og dyrevern, reiser og musikk/konserter :-)
Min utfordring
Bli mer bevisst forbruker, undersøke alle ting og velge miljøvennlig alternativ

Min utfordring er å bli en mer bevisst forbruker og spore produkter som jeg bruker mest i hverdagen. Jeg skal begynne utfordringen med kroppspleie og velværeprodukter. Dette er noe jeg er veldig glad i og bruker en del penger på; kremer, hårprodukter, neglelakk, dusjsåper… you name it! Dette er også ting man ikke akkurat kan kjøpe brukt.

En ting er å ikke kjøpe mer enn det man absolutt trenger. Det kan jeg allerede bli litt flinkere til, men bruker som regel opp alt jeg har. Ser også etter naturlige ingredienser og produkter som ikke er testet på dyr. Men det er så mye mer enn det. 

– Hvor blir produktene produsert og hvordan?
– Hvilke ingredienser har de og er de biologisk nedbrytbare?
– Hva med emballasje/resirkulering?
– Og ikke minst, hvor lett er det for forbrukeren å spore produktene?

Dette blir rett og slett en liten studieoppgave. Målet er å samle tilgjengelig informasjon, ta kontakt og utfordre et utvalg av merkevarer og kjeder. Deretter skal jeg prøve å komme frem til en konklusjon om hvilke produkter man kan bruke men noenlunde god samvittighet og hvilke man bør styre unna.

Framtiden i våre hender har allerede publiser mye nyttig informasjon om dette temaet og gjort forbrukere oppmerksomme på alle miljøgifter som finnes i kosmetikk og velværeprodukter, som er skadelige både for miljøet og for oss selv. For det som er dårlig for miljøet, er heller ikke så bra for kroppen! Les mer her

Det finnes et hav av produkter der ute og det er ikke alltid lett å huske på alt man burde se etter i en travel hverdag.

For å snevre inn temaet litt har jeg laget en foreløpig liste over merkevarer som jeg skal undersøke litt nærmere:

– L’Occitane en Provence (favoritt ^_^)
– Rituals
– The Body Shop
– Lush

Deretter skal jeg utvide temaet og spørre noen butikkjeder og leverandører om produktene de selger og gjøre en bakgrunnsjekk. F.eks:

– Fredrik & Louisa
– Kicks
– VITA
– Normal
– Helsekost butikker
– Coop
– NorgesGruppen
– Reitangruppen
– Orkla

Gleder meg til å komme i gang!