
Synes du også bananer blir ekle når de blir alt får myke og brune? Da fant jeg ut at når man skreller dem, kan de fryses inn 🙂 Noen av dem her var brune da jeg kjøpte dem, for denne gangen greit, for de ble med i prøvebaking av knekkebrød. Vellykket 🙂
-
Milda at cCHANGE kommentar på Dag 23: Aldri ekle bananer 10 months ago
Åh, gamle brune bananer er gull! Har aldri prøvd knekkebrød, det skal prøves. Skrelte og fryste bananer er et must i enhver smoothie her i huset. Det er også basisen for mye deilig vegansk is. Frosne bananer med noe rå kakao, så har du sunn og vegansk sjokoladeis. Må bare jobbe en del med blenderen/stavmikseren for at det skal bli riktig konsistens. Liker du og har du en oppskrift på bananbrød? Det er sikkert ikke det sunneste, men der trenger du 4 skikkelig gamle, brune og myke bananer. Det er vår luksus når vi ser at en gjeng med bananer er så bruke at de ikke lenger kan fryser. Min svigermor fra Sør-Afrika har en fantastisk oppskrift jeg kan dele om du vil ha. Av og til når jeg ser at butikkansatte pakker vekk gamle bananer, spør jeg om vi kan få noen gratis og bruke/redde de. Yay for gamle bananer! Hilsen Milda i cCHANGE Svar
-
Pauline Johanne Kajl kommentar på Dag 23: Aldri ekle bananer 10 months ago
Enig! Synes bananer blir så fort overmodne og ekle. Bruker de som regel i banankake, men må prøve bananis neste gang :) Svar
-
Judith Hazes kommentar på Dag 23: Aldri ekle bananer 10 months ago
Takk for enda flere banantips :) Jeg tar gjerne imot oppskrift til bananbrød Milda! Og gjerne til bananbrød Pauline! Svar
-
Milda at cCHANGE kommentar på Dag 23: Aldri ekle bananer 10 months ago
Hei Judith, her er oppskriften til svigermors bananbrød. Digg å ha med på tur, til kaffe/te-pausen jobb eller dele med venner. Thelma’s banana bread: INGR: 125g marg; 1cup sugar; 5 ml vanilla essence (or some vanilla in whatever form you have); 4 mashed bananas; (as brown and soft and old as possible) 2 eggs; 500 ml cake flour; 5 ml baking powder; 5 ml bicarbonate; ´ 125 ml boiling water. METHOD: Cream sugar & margarine together. Add vanilla essence, well beaten eggs and mashed bananas. Beat together. Add flour and baking powder, and then the bicarb dissolved in hot water. Blend and pour into a big greased loaf tin and bake at 180 oC (350oF) for 1 hour. When cool, serve sliced and buttered. Enjoy, YUM :) Svar
You must be logged in or have the proper rights to post a comment.